سوال روز :ایران چند سال تاریخ و تمدن دارد؟

جمع آوری اطلاعات درباره نقش قرقره ها در زندگی به همراه تصویر علوم نهم

جمع آوری اطلاعات درباره نقش قرقره ها در زندگی به همراه تصویر علوم نهم

درباره نقش قرقره ها در زندگی اطلاعاتی را به همراه تصویر جمع آوری کنید و آن را در کلاس گزارش دهید

جمع آوری اطلاعات درباره نقش قرقره ها در زندگی به همراه تصویر علوم نهم

تحقیق درباره قرقره و انواع آن علوم نهم

تعریف قرقره و نقش آن در زندگی:

قرقره یا غرغره چرخی است که در لبه های خود شیاری دارد برای نگهداشتن طناب یا کابل. قرقره از ماشین های ساده است و معمولا برای کاهش نیروی لازم برای کشیدن یا بلند کردن بارها طراحی می‌شوند.

شخصی می‌خواهد وزنه فوق العاده سنگینی را نه از راه پله بلکه از طریق پنجره ساختمان به داخل ساختمان انتقال دهد. او برای این کار از طناب و قرقره استفاده می کند. این وسایل باعث می شوند که وزنه با نیروی کمتر از وزن خود بالا کشیده شود. این کار چگونه عملی می شود؟

ابتدا جسم سنگینی را در نظر بگیرید که از دو طناب آویزان شده است. در این مجموعه نیروی روبه بالای وارد بر جسم برابر کشش طنابها است و مجموع کشش طنابها بر اساس شرط تعادل نیروها باید برابر وزن جسم باشد. اگر وزنه و سیستم آویخته آن متقارن باشد، کشش هر طناب برابر نصف وزن جسم خواهد بود.

قرقره متحرک

سیستم دیگری که به بالا بردن اجسام کمک می کند قرقره متحرک است. انتهای طنابی را به تکیه گاه ثابتی ببندید و انتهای دیگرش را که از شیار قرقره متصل به وزنه ای وصل شده، عبور داده و بالا بکشید.

از هیچ، چیزی بدست آورده اید؟ درست است که به کمک قرقره ها جسم را با نیروی کمتری بالا می برید، اما باید طناب را بیشتر از حالتی که جسم را مستقیماً بالا می برید، بکشید. هر بار که طناب را 3 متر با دست بکشید، جسم فقط 1.5 متر بالا می آید. توجیه این مسئله چنین است که اگر جسم 1.5 متر بالا بیاید، هر دو طرف طناب که جسم را نگه داشته اند نیز 1.5 متر کوتاه می شوند. بنابراین، باید 3 متر طناب کشیده باشید. یعنی، جسم با نیرویی برابر نصف وزن آن بالا کشیده می شود.

وزن جسمی که بالا کشیده می شود را نیروی مقاوم و فاصله ای که جسم بالا می رود را بازوی مقاوم می نامند. نیرویی که به کار می برید، نیروی محرک و مسافتی که این نیرو در آن اعمال می شود بازوی محرک نام دارد. بازوی محرک همواره برابر است با حاصلضرب بازوی مقاوم در تعداد طنابها.

قرقره مرکب

هدف از به کار بردن دستگاه ها کاهش نیروی محرک است. می توان دستگاه قرقره ها را طوری با هم ترکیب کرد که نیروی محرک باز هم کمتر شود. اگر قرقره متحرکی که وزنه ای به آن بسته شده را از طریق طنابی به یک قرقره ثابت سوار کنیم. نیروی مقاوم به جای دو طناب، میان سه طناب تقسیم می شود. در این حالت بازوی محرک سه برابر بازوی مقاوم می باشد. با استفاده از قرقره های بیشتر، بازهم می توان نیروی محرک را کمتر کرد.

در ترکیب قرقره های مرکب چنین تصور می شود که اصطکاک بیشتر ظاهر می‌شود، در صورتی که اصطکاک در آرایش هندسی دستگاه تأثیری ندارد. اما اصطکاک طناب با قرقره مهم است که برای کاهش آن (تا ناچیز و قابل صرف نظر شود) شیار قرقره را روغن کاری می‌کنند.

انواع قرقره

قرقره ی ثابت:

مزیت مکانیکی این قرقره همواره برابر یک است. همچنین این قرقره نظیر اهرم نوع اول است.

قرقره ی متحرک:

این قرقره آزادانه بر روی ریسمان (طناب) جا به جا می شود مزیت مکانیکی کامل این قرقره برابر 2 است. زیرا بازوی محرک (قطر چرخ) همواره دو برابر بازوی مقاوم (شعاع چرخ) است.

تحقیق علوم نهم در مورد نقش قرقره ها در زندگی

تحقیق درباره نقش قرقره ها در زندگی صفحه 99 علوم نهم

 

گردآوری توسط: مرجع انشا ensha.org

منبع اصلی مطلب: ویکی پدیا

اخطار:

کپی برداری از مطالب “مرجع انشا” در سایت ها و وبلاگ ها ممنوع می باشد در صورت مشاهده مراتب به سایت ساماندهی و همچنین به DMCA Report از طریق گوگل گزارش داده خواهد شد. استفاده در مدارس و مکان های آموزشی هیچ مانعی ندارد.

درباره ی admin

با آرزوی موفقیت شما دانش آموزان گرامی

همچنین ببینید

لوگو مرجع انشا

جواب باهم بیندیشیم صفحه 20و21 شیمی یازدهم_بخش دوم

در این نوشته پاسخ پرسش‌های “ت و ث” را می‌خوانید. برای مشاهده بخش اول(پاسخ پرسش‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + یازده =

لایسنس نود 32 آپدیت نود 32