سوال روز :ایران چند سال تاریخ و تمدن دارد؟

مقایسه انرژی آبتاز در سواحل اقیانوس هند و سواحل خلیج فارس

مقایسه انرژی آبتاز در سواحل اقیانوس هند و سواحل خلیج فارس

انرژی آبتاز (سونامی) را در سواحل اقیانوس هند و سواحل خلیج فارس با هم مقایسه کنید

انرژی آبتاز در سواحل اقیانوس هند و سواحل خلیج فارس

انرژی سونامی را در سواحل اقیانوس هند و سواحل خلیج فارس با هم مقایسه کنید

به طور کلی هر چه دریا یا اقیانوس بزرگتر و عمق آن بیشتر باشد خطر سونامی یا همان آبتاز در آن بیشتر خواهد بود. انرژی آبتاز چون به صورت عمودی به آب منتقل می شود پس هر چه عمق آب بیشتر باشد نتیجه میگیریم که احتمال و خطر سونامی یا آبتاز در آن بیشتر خواهد بود.

در خلیج همیشه فارس عمیق ترین نقطه آن به 93 متر می رسد اما در اقیانوس هند میانگین عمق 3741 متر می باشد و عمیق ترین نقطه آن برابر است با 7258 متر می باشد که بسیار زیاد است. چون در قسمت اول (بالا) توضیح دادیم هر چه عمق بیشتر، خطر سونامی یا آبتاز بیشتر است. پس این خطر بیشتر در اقیانوس حس میشود و احتمال سونامی در خلیج فارس نسبت به اقیانوس هند خیلی کمتر است.

توضیحات بیشتر درباره سونامی:

در گذشته مردم به عنوان “امواج جزر و مد” نامی را که گمراه کننده است به آنها ارجاع دادند زیرا این امواج بزرگ به هیچ وجه مربوط به جزر و مد نیستند. ژاپنی ها، که قدرت های مخرب امواج را برای چندین نسل احساس کردند، نام آنها را به نام سونامی اعلام کردند. کلمه “سونامی” به معنای “موج بندر” است که اشاره به توانایی امواج غول پیکر برای نفوذ به بندرهای محافظت شده در امتداد ساحل ژاپن است.

مردم باید بدانند که سونامی می تواند بسیار ویرانگر و مخرب باشد، خیلی بیشتر از تورنادو یا طوفان های دیگر. مردم باید خود را در مورد نحوه شکل گیری سونامی، نابودی آنها و مراکز هشدار دهنده و پشتیبانی که قبل از ساعت کار می کنند، آموزش دهند.

قبل از اینکه بتوان واقعاً ویرانی و نابودی این بلایای طبیعی را درک کرد، باید ابتدا درک کرد که چه اتفاقی رخ می‌ دهد و چگونه شکل می‌ گیرند. علل فراوانی از قبیل لغزش‌ ها، آتشفشان، فوران‌ های آتش فشانی و انفجار وجود دارد، اما معمول‌ ترین علت زلزله هستند. رابطه بین زلزله و سونامی بیش از چند هزار سال است که شناخته شده‌ است.

از زمانی که مورخ یونانی، یک سونامی در دریای اژه را به زمین‌ لرزه‌ ای که مقدم بر آن بود، متصل کرده‌ است. اما به منظور یک اختلال در ایجاد یک سونامی، اختلال باید در زیر یا نزدیک اقیانوس رخ دهد، بسیار بزرگ باشد و باعث حرکت در کف دریا شود.

گردآوری توسط: مرجع انشا ensha.org

اخطار:

کپی برداری از مطالب “مرجع انشا” در سایت ها و وبلاگ ها ممنوع می باشد در صورت مشاهده مراتب به سایت ساماندهی و همچنین به DMCA Report از طریق گوگل گزارش داده خواهد شد. استفاده در مدارس و مکان های آموزشی هیچ مانعی ندارد.

درباره ی admin

با آرزوی موفقیت شما دانش آموزان گرامی

همچنین ببینید

لوگو مرجع انشا

جواب باهم بیندیشیم صفحه 20و21 شیمی یازدهم_بخش دوم

در این نوشته پاسخ پرسش‌های “ت و ث” را می‌خوانید. برای مشاهده بخش اول(پاسخ پرسش‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 + چهار =

لایسنس نود 32 آپدیت نود 32