سوال روز :ایران چند سال تاریخ و تمدن دارد؟

قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی برای بدن خطرناک است

قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی برای بدن خطرناک است

قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی برای بدن خطرناک است چرا؟ در این باره با اعضای گروه خود گفت و گو کنید

قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی برای بدن خطرناک است

گفت و گو کنید صفحه 51 علوم هشتم

غده هیپوفیز

غده زیرمغزی غده درون ریز گرد کوچکی است که در زیر مغز قرار دارد و در تمام مهره داران جمجمه دار به کف بطن سوم مغز متصل است.

نقش هیپوفیز میانی در انسان مشخص نشده است. اما در برخی مهره داران وظیفه ترشح هورمونی به نام هورمون محرک ملانوسیت (MSH) را بر عهده دارد که در تغییر رنگ جانور نقش دارد. به طور مثال این هورمون باعث می‌شود راسوها در فصل زمستان رنگ سفید و در فصل تابستان رنگ تیره داشته باشند. رنگریزه ملانین در مو و همچنین در سلول های ملانوسیت پوست از آمینواسید تیروزین ساخته می شود. زمانی که ملانین در سلول های ملانوسیت در یک نقطه تجمع می‌یابند رنگ سلول و در نتیجه رنگ پوست روشن است. MSH موجب پخش ملانین در درون سلول می شود و بدین ترتیب باعث تیره شدن پوست می گردد. در این جانوران ملاتونین ترشح شده از غده صنوبری نقش مخالف داشته و باعث تجمع ملانین در درون سلول های ملانوسیت شده و باعث رنگ روشن پوست می‌شود.

فشار روانی

فشار روانی، تنیدگی یا استرس در روان شناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده می شود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیش از حد تحمل فرد است. در واقع استرس زمانی ایجاد می‌شود که ما نتوانیم با فشارهای کوچک کنار بیاییم. استرس در افراد مختلف متفاوت است، ممکن است عاملی برای فردی ایجاد استرس کند ولی در فرد دیگر، به هیچ عنوان استرس ایجاد نکند.

مراحل تنیدگی

1- واکنش اخطار: از نظر فیزیولوژیک خبر ناگوار پس از شنیده شدن، به صورت اعلام خطر در مغز ثبت می‌شود، هیپوتالاموس احساسات و عواطف این خبر را تفسیر می‌کند. هیپوتالاموس اخطار الکتروشیمیایی به غدد هیپوفیز در مرکز جمجمه می‌فرستد، غدد هیپوفیز آغاز به ترشح هورمونی برای محرک قشر غدد فوق کلیوی می کند، غدد آدرنال فعال می‌شود و کورتیکوئید ترشح کرده در جریان خون می ریزد و این پیام هایی به سایر غدد در سراسر بدن می برد، در نتیجه، طحال برای عمل بسیج شده، گلبول های قرمز اضافی وارد جریان خون می‌شوند، اکسیژن و غذای اضافی وارد سلول های بدن می شود، قدرت لخته شدن خون ازدیاد می یابد، کبد، مواد قندی و ویتامینها را رها می‌سازد، ضربان قلب بیشتر می شود، تنفس تغییر می کند. خون از پوست و احشاء به ماهیچه ها و مغز جاری می شود، دست ها و پاها سردتر می شوند و کل سازواره (ارگانیزم) به صورت آماده برای حمله و تهاجم یا فرار در می آید.

2- گام مقاومت: طی این مرحله که ممکن است از چند ساعت تا چند روز به طول انجامد، بدن عملاً برای مبارزه با عامل فشار بسیج است که اگر برای مدتی طولانی همچنان بسیج بماند، ذخایرش به تدریج تخلیه می‌شود. مانند کشوری که در حال جنگ است و توان خود را صرف می کند و ذخایرش به تدریج تمام می شود.

3- گام فرسودگی: بدین معنی است که انرژی بدن تمام و تا حد زیادی در برابر بیماری ها و بد کار کردن اعضایش آسیب پذیر شده است. این همان جایی است که بیماری  ها آغاز به تظاهر می‌کنند و ممکن است از اضطراب، افسردگی، خستگی، عصبانیت، وسواس، پیری زودرس و سرماخوردگی، بی‌اشتهایی، دژگواری، سردرد، فشار خون بالا، سکته قلبی، روماتیسم، میگرن و آنفلوآنزا … آغاز به تظاهر کند.

استرس و تاثیر آن

استرس می تواند روی رفتار شما تأثیر بگذارد یا روی عملکرد بدن شما حتی برخی می گویند می تواند روی اندام و زیبایی صورت شما تأثیر بگذارد. علائم استرس تفکر نگران کننده، شامل اضطراب، مشکلات خواب، عرق کردن، از بین رفتن اشتها و مشکل در تمرکز حافظه است و میتواند سبب به وجود آمدن بعضی بیماری ها مانند ms بشود.

تنیدگی واکنشی است که در فرد در اثر حضور عامل دیگری به وجود می آید و قوای فرد را برای روبه رو شدن با آن بسیج می‌کند و ارگانیزم (یا موجود زنده) حالت آماده باش پیدا می‌کند.

تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر جدید، ازدواج، بازی‌های پر تنش، مرگ نزدیکان، و وجود یک بیماری با اهمیت در خانواده از جمله عوامل بیرونی رهاسازی فشار عصبی هستند. جالب آنکه حوادث شادی آور نیز می‌توانند به همان اندازه وقایع غم بار برای انسان فشارزا باشند برشور دفتر مرکزی مشاوره وزارت علوم از عوامل درونی می‌توان به ناراحتی های جسمانی یا روانی اشاره کرد. برخی از ویژگی های شخصیتی، مانند نیاز به دست آوردن رضایت دیگران نیز می توانند فشارزا باشند.

خطرات ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی

گفت و گو کنید در مورد خطرهای قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت فشار روحی و ناراحتی های عصبی برای بدن

 

گردآوری توسط: مرجع انشا ensha.org

منبع اصلی مطلب: ویکی پدیا

اخطار:

کپی برداری از مطالب “مرجع انشا” در سایت ها و وبلاگ ها ممنوع می باشد در صورت مشاهده مراتب به سایت ساماندهی و همچنین به DMCA Report از طریق گوگل گزارش داده خواهد شد. استفاده در مدارس و مکان های آموزشی هیچ مانعی ندارد.

درباره ی admin

با آرزوی موفقیت شما دانش آموزان گرامی

همچنین ببینید

لوگو مرجع انشا

جواب باهم بیندیشیم صفحه 20و21 شیمی یازدهم_بخش دوم

در این نوشته پاسخ پرسش‌های “ت و ث” را می‌خوانید. برای مشاهده بخش اول(پاسخ پرسش‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 1 =

لایسنس نود 32 آپدیت نود 32