سوال روز :ایران چند سال تاریخ و تمدن دارد؟

فرض کنید مطابق شکل پسر و اسب روی اسکیت ها ساکن اند پسر اسب را هل می دهد

فرض کنید مطابق شکل پسر و اسب روی اسکیت ها ساکن اند پسر اسب را هل می دهد

فرض کنید مطابق شکل پسر و اسب روی اسکیت ها ساکن اند پسر اسب را هل می دهد و هر دوی آنها شتاب پیدا می کنند و به حرکت در می آیند اما شتاب آنها در خلاف جهت یکدیگر است کدامیک از آنها دارای شتاب بیشتر می شود؟ توضیح دهید

فرض کنید مطابق شکل پسر و اسب روی اسکیت ها ساکن اند پسر اسب را هل می دهد

گفت و گو صفحه 57 علوم پایه نهم

این کاری که اسب و پسر در حال انجام آن هستند همان قانون سوم نیوتن است و ما را یاد این قانون می اندازد وقتی پسر اسب را هل می دهد پس نیرویی به اسب وارد می کند که همان نیروی کنش است. اسب هم همانقدر نیرو به پسر وارد می کند و همان نیروی واکنش است.

پسر بیشتر شتاب میگیرد چون جرم کمتری در برابر است دارد. هر چه جرم کمتر باشد شتاب بیشتر می شود. این توضیح براساس رابطه : a = F / m

قانون سوم: هر گاه جسمی به جسم دیگر نیرو وارد کند، جسم دوم نیرویی با همان اندازه و در جهت مخالف به جسم اول وارد می‌کند.

توضیح بیشتر در مورد قانون سوم نیوتن:

سومین قانون حرکت نیوتون به این صورت بیان می‌شود که “هر عملی را عکس‌ العملی است؛ مساوی آن و در جهت خلاف آن. این قانون به قانون کنش و واکنش هم معروف می‌باشد. یعنی که هرگاه جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد کند جسم دوم نیز نیرویی به همان بزرگی ولی در خلاف جهت بر جسم اول وارد می‌ کند.

باید توجه داشت که این دو نیرو به دو جسم مختلف وارد می‌ گردند و نباید آن‌ ها را با هم برآیندگیری کرد.  مثلاً هنگامی که شخصی بر دیوار نیرو وارد می‌ کند دیوار نیز بر شخص نیرو وارد می‌ کند اندازه این دو نیرو باهم برابر می‌ باشد ولی نیروی اول به دیوار وارد می‌ شود و نیروی دوم به شخص.

قانون سوم نیوتن معمولاً به دو شکل بیان می‌ شود: شکل ضعیف و شکل قوی. در شکل ضعیف تنها به این اکتفا می‌ شود که نیروی واکنش قرینه نیروی کنش است اما در شکل قوی علاوه بر این فرض می‌ شود که این نیروها در امتداد خط واصل میان دو ذره می‌ باشند.

قانون سوم همیشه در طبیعت صادق نیست مثلاً در مورد نیروهای الکترومغناطیسی وقتی که اجسام مؤثر برهم از یکدیگر بسیار دور باشند یا به تندی شتابدار شوند یا در مورد هر نیرویی که با سرعتهای معمولی از یک جسم به جسم دیگر منتقل شود، صدق نمی‌ کند. خوشبختانه در مکانیک کلاسیک از بسط‌ های قانون سوم استفاده کمی می‌ شود و مشکلات آن تأثیر چندانی در مکانیک کلاسیک ندارند.

لطفا در پایین همین صفحه برای ما نظر بگذارید. نظرات شما باعث دلگرمی ماست.

گردآوری توسط: مرجع انشا ensha.org

منبع استفاده شده: ویکی پدیا

اخطار:

کپی برداری از مطالب “مرجع انشا” در سایت ها و وبلاگ ها ممنوع می باشد در صورت مشاهده مراتب به سایت ساماندهی و همچنین به DMCA Report از طریق گوگل گزارش داده خواهد شد. استفاده در مدارس و مکان های آموزشی هیچ مانعی ندارد.

درباره ی admin

با آرزوی موفقیت شما دانش آموزان گرامی

همچنین ببینید

لوگو مرجع انشا

جواب باهم بیندیشیم صفحه 20و21 شیمی یازدهم_بخش دوم

در این نوشته پاسخ پرسش‌های “ت و ث” را می‌خوانید. برای مشاهده بخش اول(پاسخ پرسش‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × سه =

لایسنس نود 32 آپدیت نود 32